Veelgestelde vragen

Heb je een vraag voor nivon watersport? Kijk dan eerst eens bij de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, stuur dan een mail naar info@nivonwatersport.nl of neem contact op via de socials.
Wie begeleiden de kampen?

Je leiding voor het kamp noemen wij het kader. Het kader bestaat uit gastlieden (verantwoordelijk voor het koken en spellen) en stuurlieden (verantwoordelijk voor het zeilen). Elk kamp is er weer een ander kader mee op het kamp. Ongeveer 6 weken voor het kamp krijg je alle informatie met onder andere het kader voor dat jaar. Ben je benieuwd wie dit zijn of wie dit mogelijk gaan zijn, kijk dan eens alvast naar het smoelenboek op de site https://nivonwatersport.nl/smoelenboek/ 

Ik ben 14 jaar en twijfel tussen de zeilkampen 10-14 en Expeditie Friesland, wat is het verschil?

We zeggen dat deelnemers en ouder(s)/verzorger(s) altijd het beste kunnen inschatten welk kamp uiteindelijk het beste past. Expeditie Friesland is een kamp waarbij we rondzwerven door Friesland, dus veel zeilen en wat meer avontuur. Verder is de groep wat ouder bij Expeditie Friesland. Bij zeilkamp 10 – 14 slapen, eten en doen we spellen op de boerderij. Je zeilt eventueel naar dorpjes, maar slaapt altijd weer op de boerderij. De groep is wat jonger bij 10 – 14. 

Moet ik al ervaring in het zeilen hebben?

Nee, absoluut niet! Iedereen met elk zeilniveau is bij ons welkom. Het is ons doel om iedereen op zijn/haar/hen niveau plezier te laten beleven en daarvoor maakt het niet uit wat je zeilniveau is. 

Is het mogelijk om één dag later te komen of eerder weg te moeten?

Dit is mogelijk, maar natuurlijk wel handig om te communiceren tijdens de inschrijving. Dan kan er afgesproken worden op welke tijden je aan zou kunnen sluiten of vertrekken, want als we op het water zijn is het lastig aansluiten. Bij Expeditie Friesland zal het niet altijd mogelijk zijn om later te komen of eerder te vertrekken, maar dat kan wel besproken worden. 

Wat betekent het als ik op de wachtlijst sta?

Dat betekent dat het kamp op dit moment vol is of we tijdelijk geen nieuwe inschrijvingen kunnen aannemen van de bezetting tijdens het kamp. Zodra er een afmelding is, zullen we contact opnemen om te kijken of er nog steeds interesse is om mee te gaan. Indien je er voor open staat, kunnen we zelfs bij een last-minute afmelding nog de inschrijving doorzetten. Je bent echter nergens toe verplicht als je op de wachtlijst staat. Het zou fijn zijn als je je wel van de wachtlijst afmeldt indien er andere plannen zijn gekomen. Tip: kijk eventueel ook bij kampen met dezelfde leeftijdscategorie. Zo is Expeditie Friesland voor 14 t/m 18 jarige, dus als zeilkamp 13-16 of 16-20 vol zijn, is dit ook een optie (of andersom). 

Krijg ik mijn geld terug als ik het kamp annuleer?

Wij werken met dezelfde annuleringsvoorwaarden als nivon, zoals beschreven in de Algemene Voorwaarden. In ons geval betekent dit dat de annulering doorgegeven dient te worden aan info@nivonwatersport.nl

Bij annulering tot zes (6) weken voor de aanvangsdatum van het zeilkamp/-vakantie zijn er geen annuleringskosten. Bij annulering binnen zes (6) weken voor de vertrekdatum van de reis, is het annuleringsbedrag gelijk aan het totaalbedrag.

Kan ik opgeven met wie ik op de boot wil?

De hele week zullen we wisselen van bootindelingen om zo elkaar beter te leren kennen. Dit betekent dat het zeker kan dat je een keer met elkaar op de boot komt (soms mag je ook kiezen), maar dit zal zeker niet de hele week zijn om zo een grote, gezellige groep te creëren. 

Ik ga met een vriend/vriend(in) en een van ons valt net buiten de leeftijdscategorie van het kamp. Mogen we toch mee op hetzelfde kamp?

Dit is een mogelijkheid, want de leeftijden zijn een indicatie, maar we hebben hier wel graag contact over. De leeftijdsverschillen kunnen namelijk erg groot worden bij de diverse kampen als je jonger of juist ouder bent. Om te zorgen dat we hier geen grote splitsing in krijgen, overleggen we dit graag even.

Bij zeilvakantie 16-20 is de minimale leeftijdsgrens wel echt 16 jaar en voor 15-jarige is er gelukkig nog een ander kamp waar je mee kunt (Expeditie Friesland). 

Gaan er ook meer deelnemers alleen op kamp?

Er gaan zeker ook andere deelnemers alleen, zonder dat ze al iemand kennen, mee op kamp. Gelukkig leer je elkaar heel snel kennen. Het komt vaak voor dat deelnemers eerst niemand kende en het jaar daarop er al een aantal kent omdat ze weer terug zijn gekomen. 

Wat moet ik meenemen?

Ongeveer 6 weken voor het kamp krijg je een paklijst van je kampvoorzitter, zodat je ruim genoeg de tijd hebt om je voor te bereiden. Als je nu alvast zeker wilt weten wat je niet moet vergeten, kijk dan eens naar de tips van onze kaderleden in het smoelenboek. 

Op wat voor boten zeilen we?

We zeilen op de polyvalken van Maran Yachtcharter (https://www.maran.nl/), waar ook een hoop andere boten te huren zijn. Maran is ook de plek waar we starten met Expeditie Friesland. 

We zitten ongeveer met 4 deelnemers aan boord van een valk.