Organisatie

Benieuwd wat er achter deze capuchons schuilt? Kom er
achter wie we zijn en wat we doen bij Nivon Watersport.

Organisatie

De begeleiding

Een enthousiast kader bestaande uit ruim 20 vrijwilligers organiseert en begeleidt de zeilvakanties van Nivon Watersport. Ons kader bestaat uit stuurlieden en gastlieden. De stuurlieden hebben een intensieve training doorlopen om zeilles te kunnen geven. Of je nu beginner of gevorderd ben: zij kunnen je altijd iets nieuws leren! De gastlieden verzorgen het programma op de kant en bereiden iedere avond heerlijke maaltijden. Zij weten als geen ander waar je écht trek in hebt na een lange dag op het water!

Opening en afsluiting van het zeilseizoen

Elk voor- en najaar komt het kader bij elkaar om het seizoen te openen of af te sluiten tijdens het voorjaarsweekend en het najaarsweekend. Het voorjaarsweekend is op de kampeerboerderij van de familie Hettinga in Friesland. Hier vinden ook onze zeilvakanties plaats. Het voorjaarsweekend bestaat uit veel plezier, kennismaken met de nieuwe kaderleden, training en de voorbereiding voor de zeilvakanties. Het najaarsweekend vindt altijd ergens anders plaatst. In dit weekend evalueren we de zeilvakanties van afgelopen zomer, kijken we vooruit naar het nieuwe jaar en ondernemen we verschillende activiteiten. Buiten het voorjaars- en najaarsweekend zien we elkaar ook nog bij onder andere een Gastliedendag, Voorjaarszeilen en Pika (Nivon Pinksterkamp). Omdat we de leukste dingen met elkaar meemaken zijn we een hechte en enthousiaste groep die het hele jaar uitkijkt naar de zomer!

Wil je ook bij het kader?

Om stuurlid te kunnen worden moet je de volgende zomer minimaal 18 jaar oud zijn en dien je een redelijke beheersing te hebben over een valk of vergelijkbare kielboot. Begin mei volg je een opleidingsweek waarin je de boot beter leert kennen dan je lief is, andere kaderleden leert kennen en wordt klaargestoomd voor de zomer!

Gastlieden leren de fijne kneepjes van het koken voor grote groepen en het organiseren van activiteiten tijdens het voorjaarsweekend en tijdens de Gastliedendag waarbij er een uitgebreid menu wordt gekookt voor het hele kader van Nivon Watersport. Als gastlid is het vanzelfsprekend dat je houdt van koken en een proactieve houding hebt in het organiseren van activiteiten voor kinderen en jongeren.

Heb je interesse in het begeleiden van een zeilkamp als stuurlid of gastlid of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op via info@nivonwatersport.nl. We bekijken dan samen met jou wat de mogelijkheden zijn!

Maran Yachtcharter

Nivon Watersport &
Maran Yachtcharter

Al jaren is Maran Yachtcharter onze vaste partner voor het huren van zeilboten. Voor de kampen huren we alleen polyvalken. De meeste van ons zijn zelf begonnen met zeilen in de polyvalken van Maran en hebben veel herinneringen aan het varen met de boot. Uiteraard komen daar elk jaar nieuwe verhalen bij! Daarnaast zeilen veel van de instructeurs ook naast de zomerweken van Nivon Watersport. Dan vinden we het ook helemaal niet erg om een zeilboot met kajuit te huren. Zo komen we geregeld over de vloer bij Maran en is het altijd leuk om even een praatje te maken! Onze eerste zomerweek, Expeditie Friesland, start bij Maran Yachtcharter en we worden elk jaar weer met een glimlach ontvangen. We kunnen niet wachten tot we weer kunnen beginnen!

Informatie

Zelf geïnteresseerd om een bootje te huren? Je kunt Maran bereiken via de volgende mogelijkheden:

Skutmakkerspole 12
8542 AJ Terkaple

0566 689305
yachtcharter@maran.nl
www.maran.nl

Kampeerboerderij Hettinga

Nivon Watersport &
Kampeerboerderij Hettinga

Al jaren maken wij gebruik van de groepslocatie op Kampeerboerderij Hettinga. De boerderij is gelegen aan de Terkaplerpoelen. Op de boerderij zorgt de familie Hettinga voor ruim 60 koeien en ontvangen zij waterliefhebbers op hun eigen minicamping.

Bij de groepslocatie zit een steiger voor onze polyvalken en is er een grasveldje met een prachtig uitzicht waar we veel activiteiten organiseren. De oude koeienstal is omgetoverd tot slaapruimte, gevuld met stapelbedden. Naast een keuken, douches en toiletten hebben we een gebruikersruimte waar we kunnen eten als het regent en waar de bonte avond plaatsvindt!

Meestal zijn we buiten en genieten we van het mooie uitzicht over de Terkaplerpoelen. Voor zeilers een toplocatie, zo dichtbij het Sneekermeer! Bovendien is de locatie zeer geschikt voor dagtochtjes naar Grou, Akkrum, Joure en Sneek. Een droomlocatie waar wij al vele jaren graag verblijven!

Informatie

Als je een camping of groepslocatie aan het water zoekt (en wij zitten er toevallig niet) dan kun je ze vinden op:

Utbuorren 48
8493 MA Terherne

0566 689239
06 57847937
info@kampeerboerderijhettinga.nl
www.kampeerboerderijhettinga.nl