Expeditie Friesland

Ben jij een avonturier in hart en nieren?
Dan is deze vakantie echt iets voor jou!
Boek nu

Over Expeditie Friesland

Heb jij zin om de Friese meren te ontdekken en een week lang te gaan en staan waar je wilt? Ervaar deze vrijheid op Expeditie Friesland! Een week lang trekken we op valken door Friesland. Samen bepalen we de route van deze avontuurlijke tocht en gaan we op zoek naar de mooiste slaapplekken. Onder begeleiding van onze ervaren instructeurs hijsen we de zeilen en wordt de juiste koers gevaren. Of je nu al volop zeilervaring hebt of juist nog nooit op een zeilboot hebt gezeten: we leren jou binnen no-time zeilen op elk gewenst niveau!

Deze week is gevuld met allerlei activiteiten. We zeilen naar de mooiste plekjes in Friesland, waarbij je optimaal kunt genieten van wind, zon en zeilen. Daarnaast worden jouw expeditievaardigheden getest en ga je samen de strijd aan tegen de andere boten! Hoe snel kun jij een vlot bouwen of een vuurtje aan krijgen? Wees niet gevreesd: je hoeft niet je eigen eten bij elkaar te sprokkelen of je eigen vis te vangen, want na een actieve dag op het water, zorgen de gastlieden ervoor dat jullie hongerige buiken goed worden gevuld met een heerlijk diner! Als afsluiting van de avond kruipen we dicht bij het kampvuur voor mooie verhalen en vallen we vervolgens in slaap onder een prachtige sterrenhemel.

Foto impressie

Locatie

Tijdens expeditie Friesland slapen we op de valken waar we overdag in varen. Met slechts een kleine aanpassing is dit een perfecte slaapplek op het water! De boten zijn ruim genoeg om onze gehele uitrusting voor de week mee te nemen, waaronder slaapspullen, spelmateriaal, kookstellen, eten en drinken en wat we ook maar nodig hebben. We nemen ook tenten mee voor de momenten dat het weer het niet toelaat om de avond buiten door te brengen.

Iedere dag zullen we een dorpje aandoen. Zo kan je de leukste dorpjes van Friesland ontdekken en toch nog af en toe genieten van de luxe van een douche en toilet!